Mensendieck Burlage | Slaapcoach
295
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-295,page-child,parent-pageid-269,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Slaapcoach

In 2016 heb ik de cursus voor slaapoefentherapeut, bij Slaapslim.nu, afgerond en is een belangrijk onderdeel van mijn praktijk geworden.

 

Slaaptherapie

Een slechte nachtrust maakt dat u zich overdag niet goed uitgerust voelt. Deze vermoeidheid heeft weer tot gevolg dat u sneller geïrriteerd raakt en beperkt wordt in uw functioneren.

Algauw beïnvloedt de slapeloosheid uw leven en uw dagelijks activiteiten. Dat heeft weer als gevolg dat u weer meer stress ervaart, waarmee de vicieuze cirkel compleet is en uw slaapproblematiek toeneemt. Door de behandeling en mogelijke veranderingen in het dagelijks leven doorbreekt u deze vicieuze cirkel en krijgt u meer grip op uw slaapproblemen.

Wat is Slapeloosheid?

Slapeloosheid is ook wel bekend onder de naam insomnia, wat letterlijk ‘geen slaap’ betekent. Het ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer u het gevoel hebt tijdens de slaap niet voldoende uit te rusten. De belangrijkste kenmerken zijn:

– Moeite om in slaap te vallen

– Regelmatig wakker worden uit de slaap

– Moeite om ’s nachts weer in slaap te vallen

– Zeer vroeg wakker worden en daarna niet meer kunnen slapen

– Overmatige slaperigheid en chronische moeheid overdag

 

Hoe ontstaan slaapproblemen?

Lichamelijke aandoeningen kunnen slaapverstorend werken, zoals pijn, jeuk, hoesten, plasdrang, verstopte neus en benauwdheid. Meestal is slapeloosheid echter het gevolg van spanningen en zorgen. Drukke dagelijkse bezigheden, aanhoudende zware belasting, onverwerkte emoties of zelfs een spannende film zijn factoren die stress kunnen veroorzaken. Door deze stress kunnen problemen ontstaan met slapen.

Gevolgen van slapeloosheid

 

  • Vermoeidheid en hoofdpijn
  • Geïrriteerdheid en stemmingswisselingen
  • Concentratieverlies, neerslachtigheid, prikkelbaar
  • Cognitieve problemen
  • Verhoogde risico’s in verkeer
  • Verminderde kwaliteit van leven
  • Lichamelijke problemen